80 procent - igen!

Inför valet 2006 gjorde TV4 en undersökning som visade att 80% väljarna ansåg att dom inte hade något inflytande över besluten som fattades i riksdagen! Förvånad eller enig?

Varför då rösta på dom?

Rösta Blankt istället!

Kommentarer
Postat av: Henrik Sjöberg

Hejsan. Tack för en intressant blogg. Går själv fortfarande i funderingarna om hur jag ska göra i valet. Om jag ska rösta på något parti, rösta blankt, eller inte rösta överhuvudtaget. Det lutar ganska mycket åt de två senaste alternativen. Detta självklart utifrån intellektuella, liksom praktiska argument som jag upplever vara bättre än vad de flesta brukar ange för varför de ska rösta.

Men jag är inte säker.



Det jag funderar lite över är vad du tänker dig för alternativ till det system som finns idag? Jag antar att du inte är en renodlad anarkist (i intellektuell mening, inte i den klassiskt fördomsfulla meningen som ser alla anarkister som huliganer och soffliggare) då jag snappat upp i bloggen att du ändå verkar vilja tänka dig nån slags förändring av det nuvarande systemet? Har jag helt och hållet missförstått dig här?

Kan du förklara för mig hur du skulle vilja se att den politiska arenan (inte i partipolitiskt avseende, men i ordets rätta bemärkelse) skulle förändras och utvecklas emot?

Det jag är ute efter är i klarspråk vad som fundamentalt är fel med det nuvarande systemet och vad du tänker dig för alternativ? Jag tänker mig ändå att du har en mer fundamental teori bakom argumenten som du ger tex här: http://rostablankt.blogg.se/2010/september/svar-pa-rosta-blanktfragor.html

Förstår om det kanske inte är enkelt att svara på i en blogg, men försök gärna :)



Mvh / Henrik

2010-09-14 @ 18:04:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0