Alliansfritt Sverige en bluff

Förmodligen har Anders Utbult & Co inte förstått vad man ställt till med när man bildade ”Alliansfritt Sverige”? Man vill ju i praktiken inte alls ha något alliansfritt Sverige i svensk politik utan tycker att det är helt i sin ordning att vi nu har en Rödgrön och en Blåbrun Allians. Man har nog i ungdomligt oförstånd valt helt fel namn på sin organisation.


I vår grundlag läggs det tydligt fast att vi har ett flerpartisystem och representativ demokrati med ett starkt inslag av personval. Vi väljer i allmänna val de personer som ska representera oss i de folkvalda församlingarna, t ex i riksdagen. Det är sen den största gruppen riksdagsledamöter som väljer statsminister som i sin tur utser en regering. Det är inte väljarna som gör detta! Om nu ”Alliansfritt Sverige” vill ha en annan ordning, t ex ett tvåpartisystem, så får man väl propagera för detta.


I höstens riksdagsval har vi drabbats av två allianser, vilket väl ingen normalbegåvad väljare bett om, och bara gett oss två alternativ att välja emellan: Rödgrön Allians (pest) och en Blåbrun Allians (kolera). Med ett sådant val kan man ju inte rösta annat än blankt.


Kommentarer
Postat av: Anders Utbult

Hehe, okej först av allt är "Alliansfritt Sverige" en ordvits på "Allians för Sverige". Målet är ett Sverige fritt från Alliansens politik, inte politiska överenskommelser över huvud taget. Just grundligt förankrade reformer, som behövs nu inom exempelvis skolpolitiken, är viktigt för kontinuitet och stabilitet. Du är den andra person som jag sett som blivit upprörd över detta, men för majoriteten brukar det inte vara vidare värst förvillande.Du har all rätt att rösta blankt, och att uppmana folk att göra det, men vi anser det starkt nödvändigt att alliansen inte får fyra år till vid makten.Med vänliga hälsningar

Anders Utbult

2010-04-28 @ 07:26:46
URL: http://www.alliansfrittsverige.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0