Rätten till deltid!

Det har under ett stort antal år tjatats om att löntagare ska ha rätt till heltidsarbete, dvs för alla dom som idag ofrivilligt jobbar deltid. Det lär väl bli en stor valfråga för en del även i år. Men, det snackas inget om rätten till deltid!?

Vi har f n drygt 700.000 enmansföretagare. En stor andel av dessa har sitt företag som bisyssla vid sidan av sitt ordinarie arbete, t ex under semesterperioden under sommaren.

Det finns massvis med enmansföretagare som skulle vilja gå ner på deltid från sin ordinarie arbetsgivare för att kunna driva sitt företag mer organiserat och under en längre period. Detta är inte tillåtet med dagens regler annat än vid föräldrarledighet och studier.

Dessa regler är korkade och åldersdiskriminerande, inte minst för att det främst drabbar 50+ som vill prova på något nytt på äldre dar. Arbetsmarknaden är f n helt fokuserad på ungdomar och karriärpersoner i 35-45-årsåldern.

På samma sätt diskrimineras arbetslösa 50+ som vill starta eget företag när man i det ögonblick man registrerar in firman blir av med A-kassan. Hur korkat som helst.

Allt visar att det är smart att rösta blankt i höst!

TV4 och Förkväll

Har just gjort ett försök att kika på TV4:as Förkväll, men blev en kortvarig pina. Det är så extremt dåligt att till och med reklamen kom som en befrielse. Ett professionellt lågvattenmärke som kanske passar TV4:as "no brains"-tittare och personal i 35-45-årsåldern. Såväl programledarna som programmakarna kan inte ha alla hästar inne.

Bojkotta TV4

Partiernas slöseri med pengar

70 procent av besluten som tas i Riksdagen är alltså redan fattade i ”Bryssel”, dvs inom EU. Sveriges riksdag har därför blivit en onödig och dyr transportsträcka utan reellt inflytande.


Kostnaderna för våra 349 riksdagsledamöterna uppgår – som tidigare påpekats här – till närmare 1 miljard kronor per år. 406 f d riksdagsledamöter erhåller dessutom inkomstgarantier och pensioner och för 377 av dessa ingår även rätt till efterlevandepension!


Med tanke på att Riksdagens inflytande minskat så kraftigt sedan EU-medlemskapet, är det rimligt att minska antalet ledamöter i proportion till det minskade inflytandet, dvs till 105. Detta skulle motsvara en besparing på närmare 700 miljoner kronor per år!


Men, pengarullningen verkar inte bekymra våra politiska beslutsfattare. I tillskott till det ordinarie partipolitiska bidragssystemet, ökar nu partistöden i kommuner och landsting inför valet kraftigt i förhållande till 2006. Det rör sig om en ökning på 170 miljoner kronor till 630 miljoner kronor. Högst på listan står Härryda med 113 procent och Uppvidinge med 105 procent. Noterbart är då att partibidragen till riksdagens partier inte ingår i dessa siffror.


Detta är sinnesjukt!


Rösta Blankt


Riksdagsvalet inget sportevenemang

I början av 60-talet blev jag fan av Leksands IF och Örgryte IS. Det är jag fortfarande, trots att man under åren bytt ut spelare och ändrat spelstilar.

För mig är politik inte en tävling om vilket lag/parti man håller på. När ett parti - som t ex centerpartiet - byter laguppställning och ändrar värderingar - oftast på mycket märkliga grunder som maktbegär, intriger, falsk ryktesspridning och skitsnack - då väljer jag något annat. Mina värderingar är inte till salu, oavsett vem som "vinner".

Nu - i det moderata valfuskets namn - så tror kanske en del att det skulle vara något nytt och ovanligt? Inte alls! Det är en kultur som levt i partierna som en naturlag i många år och som aldrig ifrågasatts. Politiken håller nu på att fördummas på samma sätt som TV-programmen där väljarna betraktas som korkade och lättlurade.

Valrörelsen kommer nu att reduceras till en sportevenemang av typen "Sahlin vs Reinfeldt", som om det skulle vara en titelmatch i tungviktsboxning. Eller "Vem håller du på?" Det politiska innehållet försvinner ut i dimman. Och i den soppan deltar jag inte längre och väljer därför att rösta blankt.

Rösta blankt ni också om ni har någon heder kvar i kroppen!

 

 


Klimatopinionen mognar

Till omväxling är jag helt överens med Dick Erixon http://erixon.com/blogg/2010/02/nar-klimatvetenskap-politiserats/ som nu - som jag - anslutit sig till klimatskeptikerna. Också enig med Dick om att Thomas Gür i dagens SvD är inne på samma linje och som jag skrivit om här på bloggen tidigare.

I gårdagens Synovate-undersökning stärker också klimatskeptikerna sitt grepp i opinionen. Över 70 procent gör nu gör en annan bedömning än vad som är "politiskt korrekt" i maktelitens ögon. Härligt att kunskap och förnuft nu vinner mark framför obegåvade och makthungriga politruker.

Rösta Blankt

Klimatpanelens dödsryckningar

Människans inverkan på den globala uppvärmningen har, från att ha varit ett vetenskapligt arbete, blivit en lekstuga för den politiska och ekonomiska eliten. Jordens, planetens eller mänsklighetens ”undergång” har i god Machiavellisk anda blivit ett politiskt redskap att få medborgarna att inte protestera mot andra hotbilder och orättvisor.

Mänsklighetens tid på jorden är räknad och kommer att ta slut förr eller senare, men av andra orsaker än människans påverkan på klimatet. Det behövs perspektiv och förståelse för vad som sker och vad vi istället bör använda resurserna till än dyra och onödiga klimatinvesteringar.

"För att kunna ha visioner, måste man lära av historien och förstå nuet."

Att FN:s klimatpanel skulle bli nickedockor i ett politiskt spel borde man förstått för länge sen.

Rösta blankt


Partiledarnas motto?

"Väljarna är inte så dumma som vi tror. Dom är dummare!"

Rösta Blankt

TV4-motto?

TV-tittarna är inte så dumma som vi tror. Dom är dummare!

Bojkotta TV4

TV4 och "no brains"

Inom den reklamfinansierade TV-branschen har man sedan ett antal år ett uttryck för hur målgrupperna ser ut bland tittarna och vilka programtyper man ska erbjuda. Det går under benämningen "no brains". Det innebär att programmen ska vara så enkla att till och med en hjärndöd ska kunna bli underhållen.

TV4: Överlevnadsråd


Kors i taket! I dagens Nyhetsmorgon på TV4 blev sparkade Elisabet Höglund intervjuad kring Förkväll-affären. Hon gav ett mycket kompetent intryck och berättade att ett 5-minuters redaktionsmöte blev "rena avrättningen".

Om nu TV4 avser att överleva som TV-kanal, behöver man några råd på vägen:

"Det räcker inte alltid med att vara ung och vacker. Ibland är det faktiskt bättre att vara gammal och ful."

"För att kunna ha visioner, måste man lära av historien och förstå nuet."

Bojkotta TV4


10 skäl att rösta blankt

  1. Akademiker röstar blankt i högre utsträckning än övriga väljare
  2. 80 procent av väljarna har inte förtroende för riksdagsledamöterna
  3. 80 procent av väljarna anser att man inte kan påverka besluten i riksdagen
  4. 70 procent av besluten som tas i riksdagen är redan fattade i Bryssel
  5. Nästan 1 miljard kronor per år kostar nuvarande och f d riksdagsledamöter
  6. Nuvarande blockpolitik strider mot grundlagen
  7. Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt har aldrig haft riktiga arbeten
  8. Trots att vi har personval, tillåts inte riksdagsledamöterna avvika från partilinjen
  9. Politik är inget yrke
  10. Riksdagspartiernas interna arbete präglas av intriger, falsk ryktesspridning, mygel och maktbegär

TV4 sparkar veteraner?

Nu när det blåser hårda vindar mot TV4 och deras åldersrasism, nås man också av ryktet att de fyra sista erfarna och skickliga journalisterna Malou von Sivers, Steffo Törnqvist, Lasse Bengtsson och Bengt Magnusson ska tvingas sluta före sommaren. Är detta sant, blir det nog sista spikarna i TV4:as likkista. Vila i frid.

Bojkotta TV4

Hasse Aro kommenterar åldersrasismen

TV-journalisten Hasse Aro kommenterar på sin blogg http://www.tv3.se/blogs/hasse-aro TV4 och Elisabet Höglund-affären. Han bekräftar att de reklamfinansierade TV-kanalerna inte är intresserade av personal eller tittare som är 55+.
 

"Förkväll.

Följer med intresse debatten om Förkväll i TV4. Programmet ligger mig varmt om hjärtat eftersom jag en gång ledde den arbetsgrupp som skapade det. Tyvärr har dagens urvattnade version få likheter med den vision vi hade.

Att det skulle klascha med Elisabeth Höglund kommer inte som en överraskning. Hon är en journalist av gamla stammen och har naturligtvis svårt för den köpejournalistik programmet ägnar sig åt. Men det var man ju tydlig med från början, så det borde hon själv kunnat förutse.

Lite tröttsamt är det dock att hon tar till könsargumentet i sin artikel i Aftonbladet. "För i Sverige idag är inte kvinnor över 59 år intressanta för reklamköparna", skriver hon.

Men där har hon faktiskt fel. Dagens konservativa reklamköpare är inte intresserad av någon över 59.

I den meningen är deras fördomar könsneutrala."

Bojkotta TV4!


TV4 åldersrasistiskt

TV4 måste befinna sig en stor ekonomisk kris när man nu desperat försöker hitta programformer och personal som man tror ska locka tittare och annonsörer. Nu är det så att personer 55+ inte är lättflörtade vad gäller TV-reklam, vi påverkas helt enkelt inte och våra köpmönster bekymrar TV4 och andra reklamkanaler.

55+ är en mycket köpstark grupp. Problemet för TV4 är att vi är välutbildade, många bor i storstäder med exklusivare köpvanor än på landsbygden.

Senaste TV4-skandalen är den mot Elisabet Höglund som nu fått sparken för att hon är för gammal och för duktig. Istället väljer TV4 att satsa på den grupp man tror sig ha kontroll över, dvs 35-45-åringarna. Klicka

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/elisabethoglund/article6569562.ab

Sen är Amelia Adamos artikel i Aftonbladet underbar "Svensk TV är åldersrasistisk":

http://www.aftonbladet.se/debatt/article6585814.ab


Bojkotta TV4

RSS 2.0