Partiernas slöseri med pengar

70 procent av besluten som tas i Riksdagen är alltså redan fattade i ”Bryssel”, dvs inom EU. Sveriges riksdag har därför blivit en onödig och dyr transportsträcka utan reellt inflytande.


Kostnaderna för våra 349 riksdagsledamöterna uppgår – som tidigare påpekats här – till närmare 1 miljard kronor per år. 406 f d riksdagsledamöter erhåller dessutom inkomstgarantier och pensioner och för 377 av dessa ingår även rätt till efterlevandepension!


Med tanke på att Riksdagens inflytande minskat så kraftigt sedan EU-medlemskapet, är det rimligt att minska antalet ledamöter i proportion till det minskade inflytandet, dvs till 105. Detta skulle motsvara en besparing på närmare 700 miljoner kronor per år!


Men, pengarullningen verkar inte bekymra våra politiska beslutsfattare. I tillskott till det ordinarie partipolitiska bidragssystemet, ökar nu partistöden i kommuner och landsting inför valet kraftigt i förhållande till 2006. Det rör sig om en ökning på 170 miljoner kronor till 630 miljoner kronor. Högst på listan står Härryda med 113 procent och Uppvidinge med 105 procent. Noterbart är då att partibidragen till riksdagens partier inte ingår i dessa siffror.


Detta är sinnesjukt!


Rösta Blankt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0