Maria Abrahamsson (m) Veckans Kronblomspolitiker

Maria Abrahamsson (m) har utsetts till veckans Kronblomspolitiker! Nu kan nämligen även kvinnor bli utsedda och då är Maria självskriven.

 

Maria var tidigare ledarskribent på SvD, men kandiderar nu till Riksdagen för moderaterna. Maria får priset för att hon är en av de mest förutsägbara tyckarna vi har i landet. Vilket ämne som än diskuteras så är Marias åsikter välanpassade till det som förväntas av henne - välprogrammerad alltså. Detta gör henne extremt åsiktslat.

 

När hon satt i SvT:s morgonsoffa och diskuterade med Stig Malm, så var hon genomgående emot allt som Malm tog upp, oavsett ämne. Hon är politikens Emma Tvärtemot, barnboken ni minns som skrevs av Gunilla Wolde.

 

Grattis Maria!


Tomas ComHem Franzén veckans Kronblomspolitiker

Förra veckans Kronblomspolitiker blev vd:en för ComHem Tomas Franzén (m).

Något mer nedsablat företag än ComHem är svårt att hitta och fullt i klass med förtroendet för politiska partier. Det tog ComHem 2 veckor att reparera vårt bredband i Hässelby, därav detta sena offentliggörande av pristagaren.

Alltså: "Vill tjäna pengar utan att jobba".

ComHem är helt USA-ägt av The Carlyle Group och Providence Equity och har 40% av den svenska marknaden. Och det märks ju även i TV-utbudet. Kulturimperalismen lever vidare i Sverige med Tomas Franzén som främste beskyddare.

Grattis Tomas!

RSS 2.0