Göran Greider Veckans Kronblomspolitiker

Göran Greider Veckans Kronblomspolitiker: Ledarskribenter, krönikörer, politiker och TV-soffsittare kan tycka precis vad och hur mycket som helst och dessutom få betalt för det.

Därför blir ledarskribenten på Dalademokraten (s) Göran Greider Veckans Kronblomspolitiker. Göran dyker upp som ”Tyckare” överallt. Motiveringen är ”Vill tjäna pengar utan att jobba”.

Vilket härligt liv att vara proffstyckare. Jag är rejält avundsjuk, vem skulle tacka nej till så lätta pengar?!

Grattis Göran till utmärkelsen!

Veckans Kronblomspolitiker blev (m), (c), (v) och (kd)

När ett politiskt parti byter ideologi, inriktning, värderingar och målgrupper, har existensberättigandet upphört. Det gäller främst Nya Moderaterna, Centerpartiets "Högerhopp" med Maud Olofsson, Vänsterpartiets avsteg från kommunismen och Kristdemokraternas ändrade syn på aborter, kvinnliga präster och homoäktenskap.

 

För prestationen att undergräva sitt eget existensberättigande tilldelas därför Moderaterna, Centerpartiet, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna priset Veckans Kronblomspolitiker.

 

Tips till Fredrik Reinfeldt i den Blåbruna Alliansen: Om det egna laget är förlusttippat, då säger lagledaren/coachen till spelarna att målet ligger åt andra hållet! Sen återstår förstås att övertyga motståndarna om samma sak.

 

Grattis till vinnarna!


Thomas Östros veckans Kronblomspolitiker

Riksdagsmannen och socialdemokraternas ekonomiske talesman Thomas Östros har utsetts till Veckans Kronblomspolitiker! Motiveringen är "För lång och trogen tjänst i Kronbloms anda".

Liksom tidigare vinnare så ryms Östros prestation inom kriteriet "Orkar inte presentera egna förslag, utan kritiserar andras istället". Under lång tid har han på ett exemplariskt sätt lyckats undvika att inte gnälla på sina politiska motståndare. En riktig gnällspik alltså.

Man kan misstänka att Thomas Östros är miljöskadad av politiken eftersom han heller aldrig har haft ett riktigt jobb. Han är urtypen för en yrkespolitiker.

Grattis till utmärkelsen Thomas Östros!

Vård av valp - Vavva

Från mycket säker källa om Vavva:

Inom de närmste veckorna kommer ett av riksdagspartierna i sitt valmanifest föreslå att barnledighet och vård av sjukt barn även ska omfatta husdjur och kreatur! Den nya lagen ska tydligen ha samlingsnamnet "Vavva" efter "vård av valp".

Den nya bidraget ska inte bara omfatta husdjur, utan även grisar, får, höns och kossor. Hästar och vargar är under statlig utredning, enligt uppgift från en närstående till Andreas Carlgren. Burfåglar lär dock ingå i den nya lagen.

Med hänsyn till mina källor inom centerpartiet kan jag dessvärre inte avslöja vilket parti det rör sig om.

Alliansen veckans Kronblomspolitiker

Jag hade ju hoppats att kunna utse en sosse till Veckans Kronblomspolitiker - det saknades inte kandidater - men så gick Alliansen i veckan ut med 9 löften om vad man INTE ska göra. Alliansen har nu valt den amerikanska strategin Negative Campaigning som huvudspår i valrörelsen.

En viktig komponent är att vara lat när man är en Kronblomspolitiker. Att nu göra som Alliansens partiledare passar därför väl in på kriteriet "Orkar inte presentera egna förslag, utan kritiserar andras istället".

Eftersom en Kronblomspolitiker bara kan vara en man, så är alltså veckans vinnare Fredrik Reinfeldt, Jan Björklund och Göran Hägglund. Men, Maud Olofsson får i detta sammanhang ett speciellt hedersomnämnande.

Grattis till vinnarna!

Valdeltagande och blankröster

Det hävdas att valdeltagandet vid riksdagsvalet 2006 ökade från 79,1% 2002 till 80,4%. Detta är inte sant! Det blev tvärtom ett bakslag för riksdagspartierna där andelen röster minskade från 75,4% till 74,4%.

Det officiella valdeltagandet steg alltså på grund av att fler röstade blankt och fler röstade på andra partier än riksdagspartierna!

Vinnarna 2006 var alltså blankröstarna och "Övriga partier" som ökade med nästan 170.000 röster (70%). Ej heller att förglömma att hela 20% var soffliggare!

Med nuvarande blockpolitik - ett Rödgrönt och ett Blåbrunt - kommer andelen blankröstare att öka samtidigt som nya partier kommer att få ett ökat väljarstöd. Soffliggarna blir sannolikt ännu fler med tanke på hur smutsig svensk politik är idag.

Enligt SvD:s senaste väljarbarometer kommer andelen blankröstare och "Övriga partier" att nästan fördubblas till närmare 12%. Med 20% soffliggare motsvarar detta att riksdagspartierna minskar från 74,4% till under 70% i höst.

Död åt blockpolitiken, nu!

Dagens debattartikel i DN under rubriken "Blockpolitikens retorik förolämpar medborgarna" av tidigare ledarskribenten där Niklas Ekdal, är underbar. Det är dock lite förvånande att just Niklas Ekdal går ut och att det i övrigt är helt tyst vad gäller nuvarande förödande blockpolitik.

http://www.dn.se/debatt/blockpolitikens-retorik-forolampar-medborgarna-1.1087315

Budskapet i artikeln var precis den anledning att jag skapade denna blogg "Rösta Blankt" för knappt 2 år sedan. Mina inlägg här har också varit helt i samma tankes anda som nu för Niklas Ekdal. Ett undantag är att jag förespråkar att man röstar blankt i protest mot blockpolitiken och inte blir soffliggare.

Journalisten Göran Rosenberg sa för några dagar sedan i TV4:as morgonprogram att man är naiv om försöker motsätta sig den personfixering och smutskastningarna vi nu ser i svensk politik. Enligt Rosenberg har detta kommit för att stanna. Bullshit! Man kan få stopp på skiten genom att rösta blankt och därmed tvinga fram förändring. Väljarnas maktmedel alltså.

Nominera din kandidat till veckans VK

På lördag 8 maj kommer jag att utse nästa "Veckans Kronblomspolitiker". Nominera din egen kandidat här på bloggen. Förslaget ska vara mig tillhanda senast lördag kl 12.00.

Välkommen att nominera!

RSS 2.0