Rätten till deltid!

Det har under ett stort antal år tjatats om att löntagare ska ha rätt till heltidsarbete, dvs för alla dom som idag ofrivilligt jobbar deltid. Det lär väl bli en stor valfråga för en del även i år. Men, det snackas inget om rätten till deltid!?

Vi har f n drygt 700.000 enmansföretagare. En stor andel av dessa har sitt företag som bisyssla vid sidan av sitt ordinarie arbete, t ex under semesterperioden under sommaren.

Det finns massvis med enmansföretagare som skulle vilja gå ner på deltid från sin ordinarie arbetsgivare för att kunna driva sitt företag mer organiserat och under en längre period. Detta är inte tillåtet med dagens regler annat än vid föräldrarledighet och studier.

Dessa regler är korkade och åldersdiskriminerande, inte minst för att det främst drabbar 50+ som vill prova på något nytt på äldre dar. Arbetsmarknaden är f n helt fokuserad på ungdomar och karriärpersoner i 35-45-årsåldern.

På samma sätt diskrimineras arbetslösa 50+ som vill starta eget företag när man i det ögonblick man registrerar in firman blir av med A-kassan. Hur korkat som helst.

Allt visar att det är smart att rösta blankt i höst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0