Anton Abele ut ur riksdagen

Vilken befängd möjlighet att en 18-åring ska kunna bli riksdagsledamot! Rösträttsåldern 18 år kan jag stå ut med, men att en som fortfarande bor hemma hos mamma och pappa, kan hamna i riksdagen är en förolämpling mot allt som har med kompetens att göra.

Kompetens är per definition summan av utbildning/kunskap, gener/arv samt yrkes- och livserfarenhet. Detta kan Anton Abele omöjligtvis hunnit tillägna sig under sitt korta liv. Visserligen finns det genier med extremt höga IQ som tagit dubbla högskoleexamina redan vid 15-årsåldern, men detta är extremt sällsynt. Inte ens en sådan person är kompetent nog att bli riksdagsledamot!

På min Facebook pågår nu en intensiv debatt kring detta, uppdelat i två läger: dels de som säger att man kan vara inkompetent bara man uppfyller kraven på ålder, kön, etniskt ursprung och sexuell läggning, dels den gruppen som menar att kompetens ska vara det enda kriteriet.

Vad tycker ni?


Kommentarer
Postat av: tobbe

Vill inte ha in Anton eftersom han är moderat och värderar människor i pengar. Men hans ålder spelar ingen roll. Det finns 70 åringar som vet väldigt lite om livet. Och det finns 18 åringar som vet mycket det har inte med ålder att göra.

2010-10-21 @ 01:58:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0