Förstatliga elnäten nu!

Maud Olofsson! Förstatliga eller kommunalisera elnäten! Använd Vattenfalls vinster att köpa ut de privata ägarna.

Den vildsinta privatiseringen av viktiga samhällsfunktioner måste få ett stopp. Detta har inget med "planekonomi" att göra, utan det är sunt bondförnuft.Staffan Svensson

Jägarförbundet ljuger om vargjakten

Jägarförbundet säger på SVT ikväll: "Vi måste skjuta vargar för att dom tar våra hundar". Vi har 800.000 hundar i Sverige och drygt 200 vargar. Och 200.000 vildsvin. Hallå!

Enligt Agria djurförsäkringar har man under de senaste 13 åren betalat ut ersättning för 132 hundar som skadats eller dödats av varg. Samma period har man betalat ut ersättning för 252 hundar som skadats eller dödats av jägares vådaskott.

Under samma period har 13.000 hundar dött eller skadats i trafiken.

Andreas Carlgren, hur dum eller uppenbart köpt får man vara?! Avgå!

Staffan Svensson

Vargjakten: Avgå Andreas Carlgren

Avgå Andreas Carlgren!

Efter dagens riksdagdebatt om vargjakten valde Carlgren att inte erkänna misstagen, utan att fortsätta tramset om "acceptans" och "inavel".Hur dumma tror Carlgren att vi åhörare är? Enligt dagens DN-Debatt av vargexperterna, behöver vi minst 3 ggr fler vargar än idag för att säkerställa en genetiskt stark och långsiktig vargstam. Alltså, det finns inte utrymme att skjuta en enda!

Snacka om att vara köpt av jägarlobbyn!

Staffan Svensson

Anna-Karin Hatt i lördagsintervjun

Har just lyssnat på Ekots lördagsintervju. IT-minister Anna-Karin Hatt gjorde ett mycket slipat intryck och svarade på ett sätt som förväntades av henne. Hon gjorde klart att hon står till förfogande som ny partiledare den dag frågan blir aktuell.

En seriös självkritik mot (c) saknades, utan dåliga valresultat bortförklarades på klassiskt sätt med "Vi måste nå ut med vårt budskap", "Vi måste bli tydligare" och "Vi måste kommunicera bättre". Den dagen centerpartiet vågar ta itu med det grundläggande problemet - den föråldrade partistrukturen - kommer det att gå mycket bättre.

Staffan Svensson

Avgå Andreas Carlgren

Miljöminister Andreas Carlgren måste avgå! Det måste bli ett stopp på den meningslösa vargslakten och Carlgrens amatörmässiga bortförklaringar, som ändå ingen tror på.

Carlgren är inte herre i sitt eget hus - Miljödepartementet - utan det är Landsbygdsminister och jägaren Eskil Erlandsson som bestämmer. Det är bara att lyda när centerpartiets andreman ryter till.

Rapporter kommer nu att ca 15 vargpar har utplånats under den senaste jakten. Andreas Carlgrens trovärdighet börjar närma sig den absoluta nollpunkten.

Avgå Andreas Carlgren!

Ny partiledare för socialdemokraterna

När Per Albin Hansson hastigt gick bort 1946, visste ingen vem Tage Erlander var. Han valdes som ny s-ledare och satt kvar till 1969.

Nu är jag inte inblandad i sossarnas göranden och låtanden, men Martin Nilsson är nog den mest begåvade och kompetenta sosse jag träffat. Mitt "val" alltså.Staffan Svensson

Nya fattigsverige

En vanlig dag? Jag har just ätit mitt ägg och bacon. Tar en promenad via Mariatorget. Där sitter helt plötsligt en prostituerad på bänken vid fontänen med gammalt läppstift på kinden. Klockan är knappt 11, söndag förmiddag. Dom blev ju deporterade till Malmskillnadsgatan på 60-talet, tänker jag?!

Vid busshållsplatsen sitter en 5-årig grabb som undrar om jag har 5 spänn till en macka på Seveneleven bredvid. Några rotar - som vanligt - efter pantburkar i soporna.

Från Rival - hotellet - glider en äldre man med gråhårig hästsvans ut med nattens kuttersmycke. Han ser trött ut, men bilen är framkörd. Så, so what? Vem bryr sig i nya fattigsverige?Amen!

RSS 2.0