80 procent - igen!

Inför valet 2006 gjorde TV4 en undersökning som visade att 80% väljarna ansåg att dom inte hade något inflytande över besluten som fattades i riksdagen! Förvånad eller enig?

Varför då rösta på dom?

Rösta Blankt istället!

Salon Gahlin

Torvald Gahlin - Salon Gahlin - skrev under många år på Dagens Nyheters ledarsida små underfundigheter tillsammans med en skämtteckning.

En av hans bästa var:

"Politik är alldeles för allvarligt för att sätta i händerna på politiker"

Rösta blankt!

80 Procent!

Ni vet väl att inför riksdagsvalet 2006 ansåg 80% av väljarna att man inte hade något förtroende för riksdagsledamöterna!? Detta enligt TV4.

Varför då rösta på dem?

Rösta Blankt!

Rösta Blankt vid valet 2010!

Nu har Sveriges folk och väljare tvingats in i ett två-partisystem av den politiska eliten och adeln inom m, kd, c, fp, mp, s och v - Alliansen och De Rödgröna! Det finns inget fokligt stöd för detta, utan det har bestämts över huvudet på oss alla.

Vi har enligt grundlagen ett flerpartisystem där vi allmänna val utser vilka som ska representera oss i Riksdagen. Det är sedan de förtroendevalda riksdagsledamöterna som väljer statsminister och regering - inte väljarna!!

Att inför valet skapa ett system som tvingar oss att välja mellan två block, är för mig som att välja mellan pest och kolera.

Lite kuriosa: eftersom kd kommer att åka ur riksdagen 2010 - man kommer att hamna under 4%-spärraren - tvingas Alliansen till ett valteknisk samarbete och gå ut med en gemensam riksdagslista. Om det kommer att heta "Allians för Sverige" eller "Allianslistan" återstår att se. Till hösten vet vi.

Med en lista för Alliansen, kan kd:s förlorade röster räknas med i valet, trots att man som parti inte uppnår 4%.

Jag kommer att rösta blankt 2010. Gör ni det också!

Häng med i folkrörensen "Rösta Blankt 2010".

RSS 2.0