Schlagerdikter 2011

August Strindberg: "Oh, min Gud, det är någonting desperat i dina ögon. Mitt hjärta avvisar mig när jag trodde det skulle vara för evigt. Nu när jag ändå är vid liv, ska jag dansa ensam eller springa för livet."Charlie Rivel: "Jägaren är vare sig bättre eller sämre. Men, en blick och någonting händer. Jag är fortfarande vid liv! Spring för tusan, det är är något fel på mig. Tror att jag reser bort och dansar ensam istället."

Peter Himmelstrand: "Du vet var jag finns, men du ser mig inte. Sån e du, sån e jag. Din egen melodi blir alltid värre framåt natten, så nu börjar mitt liv."


Tage Danielsson: "Lyckliga du som har tid att andas med din fiende. Även om du är kung, trodde jag för evigt. Ingen annan kan springa för livet och ändå vara så populär."

Nils Ferlin: ”Försök igen, jag och mina trummor. Det är något i dina ögon? Är för mig själv, oh min Gud, som en social fjäril bland alla desperata på nattklubben.”


Karin Boye: ”Sju dagar och sju nätter, mitt hjärta förskjuter mig, ge mig då en spanjor, men jag är ju vaken i en dröm, eller är jag kär? Oh, min Gud, du är elektrisk. Tror att jag hänger mig?”


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0